Ieder jaar gaan er ontzettend veel Nederlanders op wintersportvakantie om te skiën of snowboarden. Skiën kan fantastisch zijn, maar het is minder leuk als je valt en ongelukkig terecht komt. Hier komt ook een kostenplaatje bij kijken. Is je standaard zorgverzekering in dit geval voldoende of bestaat er zoiets als een ski verzekering? Een specifieke ski verzekering bestaat niet, maar we leggen je graag uit hoe je alsnog goed verzekerd zal zijn tijdens het skiën. Zo voorkom je dat wat een leuke skivakantie zou moeten zijn ervoor zorgt dat je financieel in de problemen komt.

De standaard zorgverzekering is niet voldoende

Als je op reis gaat om elders te kunnen skiën, is de standaard zorgverzekering vaak niet voldoende. Bij een zorgverzekering zal de verzekeraar namelijk de kosten vergoeden die je in Nederland voor medische hulp zou betalen. Kom je na een ski-ongeluk in een kliniek in bijvoorbeeld Oostenrijk te liggen? Dan is er een kans dat de medische kosten hoger uitvallen dan in Nederland het geval zou zijn. Je draait dan zelf alsnog voor een deel van de kosten op.

Ook als je de vakantie niet kunt voortzetten als gevolg van een ongeval en hierdoor terug moet naar Nederland (repatriëring genoemd), zal dit niet vergoed worden met enkel een basis zorgverzekering. Als ski verzekering is de standaard zorgverzekering dus niet afdoende.

Welke verzekering is wél geschikt als ski verzekering?

Als je op zoek bent naar een ski verzekering, is het aan te raden om voor een reisverzekering met wintersportdekking te kiezen. Een aanvullende zorgverzekering is ook een optie. Heb je een aanvullende zorgverzekering, combineer dit dan met een basis reisverzekering. Op deze manier ben je zijn de kosten voor repatriëring en medische kosten gedekt. Met een reisverzekering worden de kosten ook vergoed als je dure ski-uitrusting bijvoorbeeld gestolen wordt.

Ski verzekering

Zijn er uitzonderingen op de ski verzekering (wintersportdekking)?

Verzekeraars hebben vaak bepaalde voorwaarden waardoor er ook uitzonderingen zijn waarin je niet verzekerd bent. Heb je een ski verzekering met wintersportdekking, dan ben je vaak bijvoorbeeld niet verzekerd voor schade wanneer je off-piste gaat of als je gaat skispringen.

Met een wintersportdekking ben je wél verzekerd voor het vervoer dat vereist is indien je zelf niet meer in staat bent om van de piste af te komen na een ongeluk. Net als dat je zelfs verzekerd bent voor de kosten indien er een reddingsactie plaats zou vinden. Maak je extra reis- of verblijfskosten, omdat jij of iemand die deel uitmaakt van je reisgezelschap een ongeluk krijgt tijdens het skiën? Dan worden ook die kosten vergoed.

Een ski verzekering is absoluut aan te raden

Het is absoluut aan te raden om een aanvullende verzekering af te sluiten als je gaat skiën. Doe je dit niet, dan kunnen de kosten namelijk hoog oplopen als je ongelukkig terechtkomt tijdens het skiën. Een verzekeraar zal echter niet van een ski verzekering spreken, maar van een wintersportdekking. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is een aanvullende zorgverzekering soms ook voldoende als je op skivakantie gaat. Belangrijk is echter om altijd goed de dekking van je verzekering te controleren. Alleen op die manier weet je of een verzekering geschikt is als ski verzekering.

Advies nodig bij het afsluiten van een ski verzekering?

Ben je van plan om een ski verzekering af te sluiten? Dan is het belangrijk dat je weet welke verzekering de juiste dekking heeft. Wie verzekeringsadvies nodig heeft, is bij Schonewille & Ter Harkel altijd aan het juiste adres. Wij controleren graag voor je welke verzekering in jouw geval de beste keuze is en kunnen je ook precies uitleggen waarvoor je wel of niet verzekerd zal zijn.

Laatste artikelen:

Twintig winnaars ontvangen een dinerbon t.w.v. 100,- euro om ons 20 jarig bestaan te vieren! De tweede prijsvraag was; Wat is de herbouwwaarde van deze woning? Het juiste antwoord was: 473.594,- euro Bekijk hier de nieuwe prijsvraag: https://www.schonewille-terharkel.nl/prijsvraag/
schenking
Voor starters op de woningmarkt is het nog steeds lastig om aan een huis te komen. Al helemaal als zij geen partner hebben en dus in hun eentje iets moeten kopen. Jij als ouder zijnde, kan hier mogelijk bij helpen als je zelf voorzien bent van […]