Schonewille & ter Harkel Makelaardij/Verzekeringen en Financieringen is sinds februari 2003 gevestigd aan de Sint Annastraat 2 te Appingedam en is opgericht door Bert Schonewille en Bert ter Harkel.

Bij Schonewille & ter Harkel Makelaardij/Verzekeringen en Financieringen is veel kennis aanwezig van alle zaken die met hypotheken, verzekeringen, financieringen, pensioenen en particuliere belastingaangifte`s te maken hebben. Op onze kantoren in Appingedam, Delfzijl, Zuidbroek/Hoogezand en de vestigingen in Groningen zijn zowel hypotheek- als verzekeringsadviseurs aanwezig of zal altijd een van onze binnendienstmedewerkers u te woord staan.

Sinds 2019 hebben wij ook Lagro Hypotheken en Verzekeringen overgenomen en gaan zij verder onder de naam Schonewille & ter Harkel Verzekeringen en Financieringen en Huis & Hypotheek Appingedam/Groningen/Zuidbroek/Hoogezand/Delfzijl.

Schonewille & ter Harkel Verzekeringen en Financieringen en Huis en Hypotheek Appingedam/Groningen/Zuidbroek/Hoogezand/Delfzijl is het kantoor waar u nog persoonlijke aandacht krijgt en waar weinig afstand is tussen klant en adviseur.

Kortom het kantoor waar u zich thuis zult voelen!

Ons team

Graag stellen wij ons aan u voor!

bert

Bert Schonewille

Directeur & Financieel adviseur – Appingedam

Als mede-eigenaar van het bedrijf, welke in 2003 is opgericht samen met Bert ter Harkel, vind ik naast het aansturen van ons bedrijf, het geven van advies nog steeds het allerleukste om te doen. Ik doe dit nu ruim 30 jaar en het is altijd weer een mooi moment om een hypotheek akkoord te krijgen. Dan zie je de blijdschap en tevredenheid van mijn klanten, elke keer weer opnieuw. Bijzonder is dat van sommige klanten die ik in de beginjaren heb geadviseerd, later ook hun kinderen bij mij de hypotheek hebben afgesloten en nu soms ook al de kleinkinderen. Dan hoor je de verhalen dat hun opa zei dat je naar ons toe moet gaan. Prachtig toch. Daarnaast adviseer ik aan onze klanten dat ze naast hun hypotheek ook hun verzekeringen hier kunnen onderbrengen. Zo heb je een totaalklant voor het leven. Dat waardeer ik enorm.

Bert ter Harkel

Directeur & Financieel adviseur – Groningen

Al bijna 30 jaar ben ik actief in dit mooie vak. De laatste 20 jaar als ondernemer samen met mijn compagnon Bert Schonewille. Uitgangspunt, 20 jaar geleden, was onafhankelijk financieel advies toegankelijk maken en elke dag bereikbaar zijn voor onze klant. Eerst in Appingedam en door de jaren heen op steeds meer plaatsen in onze prachtige provincie. Na al die jaren is dit nog steeds wat we elke dag met veel overgave doen. “Doen wat je belooft en het uiterste voor onze relatie nastreven”.

bert
jurgen

Jurgen Zwerver

Financieel adviseur – Appingedam

Creatieve duizendpoot met hypotheken. Sociaal en betrokken.

Marten Elzinga

Financieel adviseur/manager hypotheken

Ik ben Marten Elzinga 34 jaar en samen met mijn vriendin woonachtig in de mooie stad Groningen. In mijn vrije tijd ga ik graag uit eten, sport ik regelmatig en gaan we graag op reis. Bij Huis en Hypotheek combineer ik mijn rol als financieel adviseur met de werkzaamheden als manager van de hypotheekafdeling en de werkzaamheden voor onze onderneming duurzaam financieren. Financieel advies geven is maatwerk. Naast de wettelijke en fiscale aspecten houd ik in mijn adviezen actief rekening met persoonlijke wensen en doelstellingen. De diversiteit van de adviesgesprekken en het persoonlijke contact met collega’s en klanten maakt dat ik al bijna 15 jaar met veel plezier werkzaam ben in de financiële dienstverlening.

marten
Priscilla Elzinga

Priscilla Elzinga

Binnendienst medewerker hypotheken

Sinds begin 2022 ben ik werkzaam bij Schonewille en Ter Harkel als binnendienst medewerker hypotheken.

Peter Tillema

Assurantie adviseur – Groningen

Geen dag is gelijk, geen ondernemer is gelijk! Het betrokken zijn bij het bedrijf van de ondernemer, het gezamenlijk inventariseren en bespreken van de risico’s. Kortom persoonlijk contact, het geeft mij energie en houdt mij scherp. Verzekeringen voor mij na ruim 25 jaar nog steeds een boeiend vak!

peter
ruben

Ruben Keizer

Financieel adviseur – Groningen

Mijn naam is Ruben Keizer, 26 jaar oud en woonachtig in het gezellige centrum van Groningen. Eerlijk, enthousiast en gedreven zijn drie kenmerken die mij omschrijven. Sinds het afronden van mijn studie Finance, Tax and Advice werk ik met veel plezier als financieel adviseur bij Huis & Hypotheek. Ik adviseer mijn klanten op een persoonlijke manier en in heldere taal. Naast mijn werk als financieel adviseur kan ik erg genieten van een rondje hardlopen of een drankje met vrienden.

Frank Marks

Binnendienst medewerker hypotheken – Groningen

Een combinatie van administratie en klantcontacten in een leuk team met collega’s geeft mij veel plezier en energie. Zoveel energie dat ik in mijn vrije tijd nog regelmatig een rondje ga hardlopen.

frank
jasper

Jasper Dijk

Financieel adviseur – Appingedam

Ik ben Jasper Dijk 27 jaar en woon samen met mijn vriendin en dochtertje in Usquert. In mijn vrije tijd rijd ik graag motor en houd ik van gezelligheid. Sinds 2020 ben ik werkzaam bij Schonewille & ter Harkel/Huis & Hypotheek. Ik ben begonnen als binnendienstmedewerker hypotheken. Sinds de zomer van 2021 ben ik doorgegroeid als hypotheekadviseur. Het adviseren van een passende hypotheek en het ontzorgen van klanten in het traject geeft mij voldoening. Zorgen voor financiële rust voor het heden en de toekomst vind ik bij het hypotheektraject een belangrijk onderdeel.

Gert-Jan van der Veen

Binnendienst medewerker assurantiën – Appingedam

Sinds 2010 ben ik met veel plezier werkzaam bij Huis & Hypotheek Appingedam. Ik houd mij voornamelijk bezig met de begeleiding van het hypotheekdossier van offerte tot aan de notaris. Omdat geen dossier hetzelfde is en we te maken hebben met veel verschillende partijen, blijft het elke keer een mooie uitdaging om het dossier zo snel mogelijk akkoord te krijgen.

gert jan
lian

Lian Huizenga

Binnendienst medewerker hypotheken – Appingedam

Mijn naam is Lian Huizenga en alweer geruime tijd werkzaam in Appingedam bij Huis & Hypotheek. Door de verscheidenheid in dossiers en daardoor steeds met andere mensen in contact zijn, is wat mijn werk afwisselend maakt en mij scherp houdt.

Met een fijne groep collega’s is het ook gezellig op de werkvloer wat bijdraagt aan een prettige werksfeer. Zelf woon ik met mijn gezin in Godlinze waar ik onder andere actief ben met bestuurswerk. Mijn energie haal ik uit sporten en lezen.

Sander Marree

Binnendienst medewerker assurantiën – Appingedam

Al geruime tijd ben ik nog steeds met veel plezier werkzaam als commercieel medewerker binnendienst. Voor vragen over al uw verzekeringen en/of schade ben ik u graag van dienst. Verzekeren blijft een dynamisch vak, geen dag is hetzelfde.

sander
henk

Henk ten Boer

Binnendienst medewerker assurantiën – Appingedam

Vanaf 2011 ben ik werkzaam bij Schonewille en Ter Harkel als binnendienst medewerker verzekeringen. Sinds een jaar richt ik me vooral op onze zakelijke klanten. Ik houd mij bezig met alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van verzekeringen. Hierbij kun je denken aan het afsluiten van een nieuwe verzekering maar ook wijzigingen in het bestaande pakket of advies hierover. Is er schade? Dan zorgen wij dat alles zo soepel mogelijk wordt afgehandeld.

Bianca Berends

Binnendienst medewerker financiën – Appingedam

Ik stel mij graag aan u voor. Mijn naam is Bianca Berends en ik ben sinds 2019 werkzaam bij Schonewille & Ter Harkel hypotheken en verzekeringen. Mijn hobby’s zijn wandelen, reizen en sinds een jaartje golfen. Ik hou mij bezig met de financiële administratie van Schonewille & Ter Harkel, maar ook van Duurzaam Financieren. Ook voor het verzorgen van uw belastingaangifte kunt u bij mij terecht. Ik werk hier met heel veel plezier en heeft u een financiële administratieve vraag? Dan help ik u graag verder.

bianca
arjan

Arjan van Hielkema

Binnendienst medewerker assurantiën – Appingedam

Sinds eind 2020 ben ik werkzaam bij Schonewille en Ter Harkel verzekeringen. Binnen ons verzekeringsteam ben ik één van de adviseurs op het gebied van particuliere en zakelijke schadeverzekeringen. Wat ik zo leuk vind aan mijn werk is de afwisseling die het biedt. Wanneer u belt met ons kantoor of even binnenloopt is de kans groot dat u mij te spreken krijgt. Ik sta u met veel plezier te woord!

Arnold Ottens

Binnendienst medewerker assurantiën – Appingedam

Ik ben Arnold Ottens en woon samen met mijn vrouw, dochter van 5 jaar en zoon van 3 jaar in Hoogezand. In mijn vrije tijd tennis ik veel, ga ik af en toe op pad met de mountainbike en ik heb al jaren een seizoenkaart van FC Groningen. Per 01-06-2021 ben ik begonnen als binnendienst medewerken assurantiën. Hiervoor heb ik jaren gewerkt bij een verzekeraar. Het contact met de klant vond ik een stuk afstandelijker. Via mijn huidige functie kan ik veel meer betekenen voor een klant op diverse gebieden met betrekking tot hun verzekeringen en de schademeldingen. En ik ben van plan om dit nog jaren te blijven doen voor onze huidige en nieuwe klanten!

arnold

Reggie Jansen

Binnendienst medewerker hypotheken – Groningen

Mijn naam is Reggie Jansen, geboren Groninger, nu woonachtig met mijn vrouw in de kop van Drenthe. Mijn hobby’s zijn voetballen, wandelen, lekker (uit) eten en koken

Mijn rol is de spil zijn tussen de klant, de adviseur en de geldverstrekker. Ik word blij van tevreden klanten. Maar een complex dossier laten passeren bij de notaris, daar krijg ík een boost van!

Justin ter Harkel

Commercieel medewerker binnendienst – Groningen