Als je je huis verduurzaamt kan je in aanmerking komen voor de ISDE-subsidie. Zo krijg je een deel van je investering vergoed. In dit artikel lees je wat de ISDE-subsidie regeling precies is, belangrijke punten om op te letten bij een aanvraag en hoe we je erbij kunnen helpen.


Wat is de ISDE-subsidie?

De ISDE-subsidie is een regeling vanuit de Nederlandse overheid die huiseigenaren aanmoedigt om hun woning te verduurzamen. Over het algemeen wordt deze subsidie vooral uitgekeerd voor de aanschaf van warmtepompen, zonneboilers, isolatie en glas.

Hulp nodig? Neem dan contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken!

Goed voorbereid een aanvraag doen

Voordat je een subsidieaanvraag doet, is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over onder andere de voorwaarden en het bedrag wat jij eventueel kunt krijgen. Hiervoor kun je terecht bij één van onze vaste partners. Op basis van jouw persoonlijke informatie bekijken zij of je in aanmerking komt voor de ISDE-subsidieregeling en hoeveel subsidie je wellicht kunt krijgen. Het inwinnen van deze informatie is volledig kosteloos. Heb je hulp nodig bij het indienen van de aanvraag? Hiervoor rekenen onze partners een vergoeding.

Aandachtspunten als je een ISDE-subsidie aanvraagt

  • Zorg ervoor dat de warmtepomp of zonneboiler geïnstalleerd wordt door een erkend installatiebedrijf. Als je zelf doet, kom je niet in aanmerking voor de ISDE-subsidie.
  • Je kunt de subsidie gebruiken voor de aanschaf- en installatiekosten. Hiervoor heb je de factuur en het betaalbewijs nodig, waarop duidelijk het type warmtepomp of zonneboiler staat aangegeven.
  • Ook voor (glas)isolatie heb je een factuur nodig. Hier moet opstaan wat voor soort materiaal er is geplaatst, het aantal vierkante meters en het liefst ook het merk van de isolatie. Zo voorkom je eventuele vragen van de overheid.

Op welk subsidiebedrag kun je rekenen?

Voor een warmtepomp of zonneboiler hangt het subsidiebedrag af van het vermogen en de efficiëntie van het apparaat. De subsidiebedragen variëren van € 500 voor een warmtepompboiler tot € 8.500 voor grote warmtepompsystemen. Ben je van plan (glas)isolatie te laten plaatsen? Dan kan je uitgaan van ongeveer 15% aan subsidie bij één isolatiemaatregel en bij twee of meer maatregelen op zo’n 30%. Het totale subsidiebedrag is afhankelijk van het aantal vierkante meters die je laat isoleren.

Andere manieren om je huis te verduurzamen

Er zijn natuurlijk ook andere manieren om je huis te verduurzamen. Je kunt bijvoorbeeld zonnepanelen aanschaffen of je gasfornuis vervangen voor een elektrische kookvoorziening. Maar ook kleine aanpassingen zoals het plaatsen van een regenton of je oude apparaten vervangen voor nieuwere en duurzamere varianten kunnen al verschil maken om te besparen op je energiekosten. Pak je het liever toch groots aan, maar kom je niet in aanmerking voor de ISDE-subsidie? Dan kan het ook interessant zijn om hiervoor een lening af te sluiten en dit mee te nemen in je hypotheek.

Hulp nodig? Neem dan contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken!

Advies nodig over de financieringsmogelijkheden voor verduurzaming?

Wil jij advies over andere manieren om het verduurzamen van je woning te financieren? Onze hypotheekadviseurs kunnen je hier tijdens een kosteloos en vrijblijvend gesprek alles over vertellen. Maak vandaag nog een afspraak!

Laatste artikelen:

isde subsidie
Als je je huis verduurzaamt kan je in aanmerking komen voor de ISDE-subsidie. Zo krijg je een deel van je investering vergoed. In dit artikel lees je wat de ISDE-subsidie regeling precies is, belangrijke punten om op te letten bij een aanvraag en hoe we je […]
Twintig winnaars ontvangen een dinerbon t.w.v. 100,- euro om ons 20 jarig bestaan te vieren! De tweede prijsvraag was; Wat is de herbouwwaarde van deze woning? Het juiste antwoord was: 473.594,- euro Bekijk hier de nieuwe prijsvraag: https://www.schonewille-terharkel.nl/prijsvraag/