Het is een fijn idee dat je met een duurzame woning een bijdrage levert aan een beter milieu, zeker nu we weten hoeveel invloed de mens de afgelopen jaren op het milieu heeft gehad. Nog een reden om te verduurzamen is echter omdat je op deze manier een hoop geld kunt besparen. Hier lees je hoe je kunt besparen door je woning te verduurzamen, maar ook hoe je kosten op energiebesparende maatregelen kunt besparen.

Het energieverbruik zal lager liggen met een goed geïsoleerde woning

Om te beginnen kun je geld besparen door je woning beter te laten isoleren. Er zijn verschillende vormen van isolatie die je kunt laten aanbrengen. Je kunt bijvoorbeeld glas met een hogere isolatiewaarde laten plaatsen, maar ook je dak of gevel laten isoleren. Zo zal er ‘s winters minder warmte uit je woning ontsnappen, waardoor er minder energie nodig is om de woning behaaglijk warm te houden. Aan de andere kant zal een betere isolatie er ook voor zorgen dat de woning ‘s zomers beter koel blijft. Doordat er minder energie nodig is om je woning op temperatuur te houden, zullen de energiekosten veel lager zijn.

Besparen door middel van zonnepanelen

Nog een manier om te besparen door te verduurzamen is door te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen wekken energie op door middel van zonlicht. Omdat er altijd zonlicht is, is dit een onuitputbare energiebron. Dit is beter voor het milieu, maar voor de energie die je opwekt met zonnepanelen betaal je ook niets extra’s. Als je in zonnepanelen investeert, kun je dus nog meer geld op energie besparen.

Een WTW-unit laten plaatsen

Nog een manier om energie te besparen is door middel van een warmteterugwin-unit. Dit is een ventilatiesysteem waarbij de warmte van de uitgaande lucht gebruikt wordt om de warmte van binnenkomende lucht te verwarmen. De lucht komt niet met elkaar in contact. Zo kun je dus zeker zijn van een goed geventileerde woning, zonder dat je als gevolg hiervan harder zal moeten stoken.

Voordat je kunt besparen door te verduurzamen zul je moeten investeren

Wil je besparen door te verduurzamen? Dan zul je eerst in je woning moeten investeren. Het is goed om te weten dat je gebruik kunt maken van de ISDE-subsidie indien je wilt investeren in minimaal twee energiebesparende maatregelen. Zo zal de eerste investering minder hoog zijn en zul je op de lange termijn nog meer geld besparen door te verduurzamen. Indien je een woning koopt en deze wilt verduurzamen, kun je de verduurzamende maatregelen ook meefinancieren met de hypotheek. De rente over dit hypotheekdeel ligt vaak een stuk lager dan de gebruikelijke hypotheekrente.

Wil je gebruik maken van een subsidie of wil je een hypotheek afsluiten om de energiebesparende maatregelen te kunnen bekostigen? Dan is het wel van belang dat je ook goed op de hoogte bent van de voorwaarden die aan de ISDE-subsidie of desbetreffende hypotheek verbonden zijn. Sluit je een hypotheek af, dan zul je ook rente betalen waardoor het langer duurt voordat je jouw investering hebt terugverdiend. Dat is ook iets om rekening mee te houden.

De waarde van je woning neemt toe

Niet alleen kun je geld besparen door te verduurzamen, maar ook de waarde van je woning zal toenemen als je bepaalde energiebesparende maatregelen neemt. Besluit je om de woning op een later moment te koop te zetten, dan is de woning interessanter voor woningzoekenden. Dit onder andere omdat de vaste lasten van de woning lager zullen zijn.

Energiebesparende maatregelen bekostigen met je hypotheek?

Zou je graag willen investeren in een duurzame woning met behulp van een hypotheek? Wij helpen je graag bij het vinden van een hypotheek die goed op jouw wensen aansluit. Als advieskantoor zijn we bij Schonewille & Ter Harkel gespecialiseerd in hypotheken en verzekeringen. Indien je vragen hebt over jouw hypotheek, ben je bij ons dus altijd aan het juiste adres.

Laatste artikelen:

Twintig winnaars ontvangen een dinerbon t.w.v. 100,- euro om ons 20 jarig bestaan te vieren! De tweede prijsvraag was; Wat is de herbouwwaarde van deze woning? Het juiste antwoord was: 473.594,- euro Bekijk hier de nieuwe prijsvraag: https://www.schonewille-terharkel.nl/prijsvraag/
schenking
Voor starters op de woningmarkt is het nog steeds lastig om aan een huis te komen. Al helemaal als zij geen partner hebben en dus in hun eentje iets moeten kopen. Jij als ouder zijnde, kan hier mogelijk bij helpen als je zelf voorzien bent van […]